Robotik cerrahi yöntemi ile yapılan mesane kanseri ameliyatında kanama sorunu yaşanmaz. Mesane kanseri vakalarının tedavi seçenekleri içerisinde en başarılı yöntem olan robotik cerrahi, hem cerrah hem de hasta açısından önemli avantajlar sağlar. Da Vinci Robotik Cerrahi Sistemi, ameliyat gerektiren vakalarda birinci tercihtir. Robotik teknoloji desteği ile yapılan mesane ameliyatlarında hastanın idrarını tutmasını sağlayan kaslar başarı ile korunmaktadır. Cinsel işlev bozukluğu yaşamaktan endişe eden hastalar, risk unsurunu minimuma indirmek için robotik cerrahiyi tercih ederler.
Robotik cerrahi yöntemi ile gerçekleştirilen mesane kanseri operasyonlarının sonuçları pek çok açıdan mükemmeldir. Klasik açık cerrahi yöntemi ile yapılan operasyonlarla kıyaslandığında çok sayıda önemli avantajı vardır. Sıralamak gerekirse:
Robotik cerrahi mesane kanseri ameliyatlarının ardından sonuçlar üç kategoride değerlendirilir:
Onkolojik Sonuçlar: Kanser hücrelerinin temizlenme yüzdesi açık ameliyatlarla kıyaslandığında yüzde on dört oranında daha başarılıdır.
İdrar Kaçırma Problemleri: Robotik cerrahi sonrasında idrar kaçırma sorunu görülmez. İdrar torbasının alındığı vakalarda gece idrar kaçırma olasılığı daha yüksektir.
Sertleşme (Ereksiyon) İşlevi İle İlgili Sonuçlar: Robotik cerrahi yönteminde mesane kanseri tedavi edilirken sertleşme fonksiyonu çok daha başarılı şekilde korunur.
Da Vinci Robotik Sistemi ile yapılan mesane ameliyatları Ortotopik Üriner Diversiyon, robotik radikal sistoprostatektomi ve pelvik lenfadenektomidir. Bu ameliyatlar, hasta genel anestezi etkisi altındayken yapılır. Operasyon için hastada 6 adet minimal kesi açılır. Bu kesilerin boyutu ortalama bir santimetre kadardır.
Açılan bu deliklere 6 adet trokar yerleştirilir ve robotun kolları bu trokarlar ile bağlanır.
İlk olarak mesane ve kalın bağırsak arasındaki bölge temizlenir. Erkek hastalarda cinsel işlev bozukluğu riskine karşı sinir koruyucu önlemler alınır.
Mesanenin kan damarlarından bir bölümünün bağlanması gerekir. Ardından prostat çevresinde yer alan dokular titizlikle ayrıştırılır. Son olarak prostatın ön kısmında yer alan idrar kanalları kesilir ve sonrasında çıkartılan mesane bir torbanın içine alınır. Hasta için yapay bir mesane yapılması gereken operasyonlar ortalama sekiz saat boyunca sürebilmektedir.
Ameliyatın bu aşamasında idrar torbasının yanında bulunan iliak arter damarlarının çevresindeki lenf bezlerinin temizlenmesi gerekir. Çıkartılan lenf bezlerinin sayısı ve ne derece temizlendiği operasyon açısından önemlidir.
Bu noktada böbrekten gelen idrar kanallarının bağlanması için bir torba oluşturulur. Yapay mesanenin yapılması sırasında bağırsaktan ortalama 45 cm boyutunda bir parça alınır. Sonrasında bağırsak sistemi yeniden birleştirilir.
Hastadan alınan bağırsak parçası, mesane formuna dönüştürülür ve böbrekten gelen idrar kanallarının bu mesaneye bağlanması sağlanır.
Hastanın bedeninden çıkartılması gereken parçalar kadın hastalarda vajinadan, erkek hastalardan ise trokar yerlerinden dışarı alınır.
Mesane kanserinin cerrahi tedavisinde en çok tercih edilen yöntem olan robotik cerrahinin fiyat ve maliyetleri bazı kriterlere göre şekillenir. Hastadaki kanserin hangi evrede olduğu, kanserin çevredeki sağlıklı doku ve organlara yayılıp yayılmadığı, operasyonu yönetecek cerrah be ekibin uzmanlık ve tecrübesi robotik cerrahi ile mesane kanseri ameliyatının fiyatlarını etkilemektedir. Robotik cerrahi yöntemi ile mesane kanseri ameliyatları hakkında detaylı bilgi almak, fiyatlar hakkında güncel ve net bilgi edinmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.